14 Ocak 2014 Salı

AO: İkinci Gün Sonrası

İlk günde kadınlarda zayıf olan tarafın iyice zayıf olan halkaları Errani ve Kvitova ilk turda elendi. Kivi'nin zaten kondisyon sıkıntısı var, Errani de en azından bu zeminin oyuncusu değil. O taraf iyice rahatladı; Li-Serena yarı finaline gidiliyor.

Djokovic set vermeden ilerlediyse de Lacko'nun bir sette onu sıkıştırması bana garip geldi. Ferrer set vermeden başladı; bir hafta önce Sydney'de erken elenmesi taktiksel mi ona bakacağım ben. Yalnız hem erkeklerde hem de kadınlarda kolay olan tarafın aynı gün oynaması da ne sıkıcı olmuş, hiç heyecan verici maçlar olmuyor. Yarınki program da şöyle zaten..

  1. *looks at the Australian Open Day 3 schedule* *yawns* *isn't excited at all*

Bugün sıcağın da tavan yapmasıyla daha dramatik bir güne şahit olduk. Kortta bayılma, kusma gibi faaliyetlerin yanında maçtan çekilme ve maraton maçlara da şahit olduk. Nadal'ın tarafındaki iki aussie bugün Nadal'ın yolundan çekildi. Bu Tomic gerçekten enteresan bir vaka; en son "Bazen maçlarda ivmeyi sonradan lehime çevirip moral bozmak için bilerek oyun veriyorum" demişti. Bugünkü Nadal maçının başında sağlık molası alınca insanlar "Ehühühe, yedik biz de" dedi. Derken uzun bir mola geldi. Uzun mola gelince havaifişek gösterisi arası sonrası sakatlanan Nadal canlandı gözümde. Sonra set bitti ve Tomic çekildi. Çekilirken yuhalandı, bizler kızdık seyirciye ama sonra "Bacağım sakat" diyen adamı soyunma odası yöresinde koştururken görmüşler. Yorum sizin. Hewitt ise Seppi karşısında 2-0 geriden gelse de maçı bitiremedi. Bir kaç gün önce ayağı atelde olan Simon da bugün 5 sette kazandı. Böyle de acaip olaylar.

Zayıf rakibine set vererek turnuvaya başlayan Del Potro bugün iki kez yerde seken topa vurdu ve bunu hakeme söylemedi. İzleyenlere göre çok rahat bir şekilde bunu görmesi gereken hakem bilin bakalım kim?? Bernardes. Bu adam niye hala hakemse artık... Murray de rahat başladı, Doha'da fırsatını bulamadığı ısınmayı yapabilecek gibi görünüyor ilk 2 turda. Federer de kolay rakibini rahatça geçti.

Kadınlarda bugün önemli isimlerden Kuznetsova, Kanepi ve Schiavone'ye veda ettik. Kanepi'yi eleyen Muguruza buraya gelmeden önce de kupa almıştı. Sezon başlarında özellikler iyi sonuçlar alabiliyor; bir İspanyol olarak toprak zeminde dikkati çekmişti daha önce. Önemli bir kayıp yok kadınlarda; Radwanska set verse de devam etti, Azarenka ve Sharapova da rahat turladılar.

İlk iki gün sonunda bana göre büyük sürpriz çıkmadı. Kvitova ve Errani zaten bu zemin ve şartlarda çok şanslı değillerdi bana göre..


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet ya kadınlar kurası bari ilginç olaydı da erkekler alt tablonun sıkıcılığını dengeleseydi. Yarın yine yıldızlar geçidi var.

kirpi dedi ki...

Dahası şampiyonluğun en güçlü adaylarının olduğu taraflar sıkıcı olmuş ya o iyice kötü. Bir de eğer kadınlarda da Serena'nın dinlenme avantajı olursa (ki bir şekilde olur) iyice beter.