3 Eylül 2013 Salı

US Open: "Vay Arkadaş..."

Ne tahminde bulunduysam tersi çıktı. Tutan tek tahminim Federer'in çeyrek finale doğru dökülmeye başılıyor oluşu ile ilgililiydi ki kendisi dördüncü turda patladı. Bakalım neleri tutturmadım...

-Yarıya gidebilir dediğim Halep elendi.
-Serena tarafı Radwanska ve Kerber'in patlamasıyla az da olsa açıldı.
-Robredo Federer'i yendi. Ona da aynen Navarro örneğindeki gibi şans vermiyordum, fena yanılttı.
-Nadal'ın kurası açılmış oldu. Ama en azından Kohli beni yanıltmayıp parazitini yaptı.

Şu dakikadan sonra "Bekleyelim görelim" moduna geçiyorum. Anlaşılıyor ki teniste bir geçiş evresindeyiz, jenerasyonlar arası kayma var ve dengeler değişiyor.

Bu arada Ferrer bu yıl slamlerde Federer'den çok daha iyi performans gösterdi. İkisi de Avustralya Açık'ı yarı finalde tamamlarken, RG'da Ferrer final, Federer çeyrek, Wimbledon'da Ferrer çeyrek Federer ikinci tur, burada ise Ferrer en az çeyrek ve Federer dördüncü tur yaptı.

Hayır tamam kare astan Federer'i çıkarıp yerine Ferrer'i koyalım demiyorum ama bu adamcağız niye hala yan kortta oynuyor???

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Reyting, Popülarite, CBS, USTA ve tabii ki para ve tabii ki Federer >Ferrer :)

Adsız dedi ki...

1. Tenisi sıkıcı, yetenek fakiri. Çalışkan diyeceksin, yine de ortaya güzel bir şey çıkmıyor kabul etmek gerek.

2. Karizması yok, insanlar onu izlerken heyecanlanmıyor. Ne kadar fan'ı var ki??

3. Şanslı kuralar sayesinde slam'lerde ilerliyor. Kesinlikle 4 numarayı haketmiyor. (USO 2013; 18'lik ve sakat Krygios - Toprakçi Bautista Agut - Dünya 167 numarası Kukushin - Berbat sene geçiren Tipsy)


4. İnlemeleri rahatsız edici, turdaki Berlocq ile birlikte en yüksek sesli ve iğrenç inleme.

Diyeceğim o ki, insanlar Ferrer'i izlemek için Ashe'de 200 dolar (salladım) vermez, imkanı yok.

kirpi dedi ki...

Tek bir sorum var: Federer'in Robredo karşısında ortaya koyduğu oyunu izlemek ne derece zevkliydi? Stakovsky ne derece üst seviye bir tenisçi?????

Adsız dedi ki...

Federer'in oyunu bu değil ama. Yaşı ve eksik güveni nedeniyle çok kötü oynuyor bu sene. (Yine de en kötü federer en iyi ferrer'den daha iyidir bence)

Stako Federer ile oynadığı için merkez kortta değil miydi yahu? Ama o gün de oynadığı oyunla orada olmanın hakkını verdi.

kirpi dedi ki...

Federer'in oyunu eskisi gibi olmadığı için 7 numarada zaten. O nedenle de merkez kortun hakkını veremiyor.

Ayrıca büyük kortlarda oynamak, aynen seri başı olmak gibi bir avantajdır; sıralamada belli bir yere geldiğinizde bazı ayrıcalıklardan faydalanma hakkınız olur. Ferrer'in yarıya kadar yan kortlarda oynatılıp sonra pat diye Ashe stadına atılması en başta haksızlık. Adamın er veya geç o stadda önemli bir maç yapacağı belliyse, o oyuncuya ortama alışma şansını vermeniz gerekir. Nadal geçen yıllarda Ashe'in çok büyük bir kort olduğunu ve sadece orada oluşan hava akımına alışmanın bir mesele olduğunu söylemişti. RG gibi turnuvalarda ada yan kort ile merkez kort arasında zemin farkı falan olur az çok. Ferrer 4 numara olarak bu şartlara alışma hakkını elde etmeli. Oyununun göze hoş gelmemesi de onun sorunu değil )ki ben zaten böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum). Ferrer'i merkezde görmek istemeyenler diğer tenisçilere sitem edebilirler...

Adsız dedi ki...

@kirpi
İlk yorumu yazan adsızım, bu konuda size katılıyorum ama zaten dediğim gibi merkez kortlara adam seçme kriterleri belli, kapitalist dünya naparsın :)