7 Mart 2013 Perşembe

Indian Wells Kuraları

Turnuvanın 96'lık bir tablosu var ama buna rağmen elemelerde Gulbis gibi, Harrison gibi isimleri görebiliyoruz... Hayat bazen çok tuhaf.

Erkeklerde en dikkat çeken unsur Nadal ve Federer'in aynı çeyrekte olması. Bu çeyrek yarıda Ferrer ile oynayacak. Çeyrek finalle yarı finalin yeri değişmiş gibi olmuş. Djokovic yarıyı Murray veya Del Potro ile oynar gibi görünüyor. Finalegider bence. Diğer tarafta ne Nadal'dan ne de Federer'den vasatın üzerinde bir oyun beklemiyorum. Berdych yine aradan sıyrılsa şaşırmam.

Kadınlarda Serena Williams'ın geleneksel olrak oynamadığı turnuvanın 1 nolu seribaşı Azarenka, Kerber ile aynı yarıda. Açıkçası Kerber dahil, bu yarıda tehdit oluşturabilecek kimseyi göremiyorum. Seyici desteğini alırsa Stephens belki zorlar, ama sadece zorlar Azarenka'yı. Sakatlığı tekrar rahatsızlık vermezse Azarenka'yı finale yazabiliriz. Diğer taraf ise Radwanska, Sharapova, Kvitova ve hatta Kirilenko derken oldukça hareketli olmuş. Bence tablonun bu yarısı ayrı master turnuvasına çıksın. Buradan kimin geleceğini kestimek güç; geçen hafta ter döken toprakçılar Errani, Suarez vb isimler de buraya doluştuklarından "underdog" yönünden açık bir taraf. İyi çeyrek finalller çıkacaktır bu yarıdan.

Hiç yorum yok: