29 Aralık 2012 Cumartesi

29 Aralık Notları

- Abu Dhabi'de üçüncülük ve final maçları oynandı. Sürpriz çıkmadı. Ferrer, Tipsarevic'i iki sette rahat geçerken Djokovic ise ilk seti kaybettiği maçta Almagro'yu mağlup ederek şampiyonluğun sahibi oldu. Almagro kendi standartlarının üzerinde tenis oynadı ve 3 sete taşımayı başardı maçı ama yine Djokovic'in mental gücü sonunda galip çıktı. Hazırlık turnuvasındaki bile kararlılığı gıpta edilecek derecedeydi. Avustralya Açık için en büyük favori şüphesiz. Yarın da Perth'e geçecek Ivanovic ile birlikte ülkesini Hopman Cup'ta temsil etmek için.

- Marsel İlhan bugün sezonu açtı Doha elemelerinde. Rakibi geçen sene yükselişe geçen genç raketlerden Marius Copil'di ve açıkçası galibiyet beklemiyordum Marsel'den. Ama yanılttı. 3 setlik zorlu bir mücadelenin ardından elemelerde 2. turu gördü Marsel. Yarınki rakibi Daniel Brands. O da zor maç olacak şüphesiz.

- Kadınlardaki 1 numaramız Çağla ise sezona çok kötü başladı. Auckland elemelerinde ABD'li genç oyuncu Madison Keys'ten sadece 3 oyun alabildi turnuvaya veda ederken.

- Çin'de Li ile Azarenka'nın oynadığı hazırlık maçından süper tie-break setiyle Li galip çıktı. Li ayrıca bu hafta takvime yeni eklenen Shenzhen turnuvasında mücadele edecek Çin'de. Başarı gelince turnuva da geliyor tabii. (coğrafi olarak Çin'in kısmen Avustralya'ya yakın sayılması da bir avantaj, oyuncular Avustralya'dan önceki durak olarak tercih edebilir bu turnuvayı)

- Andrea Petkovic yine sakatlandı... Geçen senenin büyük bölümünü sakat geçirip sezon sonunda birkaç turnuva oynayarak geri dönmüştü ve yeni sezon için merakla bekliyorduk kendisini ama yine sakatlık belası onu buldu. Hopman Cup'ta 16 yaşındaki Avustralyalı Ashleigh Barty karşısında ilk seti 6-4'le kazandıktan sonra sakatlığı sebebiyle gözyaşları içerisinde maçtan çekilmek zorunda kaldı. Dönüşü belirsiz.

- Petkovic'in çekildiği maçtan sonra Tomic de Haas'ı geçince Avustralya, Almanya'yı Hopman Cup'ın açılışında mağlup etmiş oldu. Tomic için sezona iyi başlangıç ama kendisi zaten 2-3 senedir Avustralya'da sezonu iyi açıp sonra Avrupa'da bir güzel seriyor. O yüzden ölçü değil.

- Del Potro yeni sezonda takım kaptanıyla yaşadığı anlaşmazlıklar sebebiyle Davis Kupası oynamayacağını söylemiş ama bence bahane, takvimini hafifletmek istiyor. Saygıyla karşılarım onu da tabii.

- Nadal hakkında bir şey yazmadım dikkat ederseniz...

Bu kadar.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Nadal'ın sakatlık mevzusu iyice çığrından çıktı, olimpiyattan beri olanları yazmaya kalksam destan olur, kendisinden herhangi bir tarih vermesini beklemiyorum ama istisnasız her turnuva için umut verip sonra hazır değilim demesini anlamıyorum. Neler dönüyor anlayan beri gelsin. Bize de rayban gözlükleri takmak düştü yine :((

kirpi dedi ki...

5 ay oynama, 3 hafta antrenman yap, 2 hafta mecburen yine oynama, sonra ancak 1 haftalık antrenmanla AO'ya git.

Olacak iş değildi, olmadı da..

Özledim... :..(

Adsız dedi ki...

Aynen çok özledik ama garip şeyler yaşandığını da kabul etmek lazım. Rafa yalancı çobana döndü iyice. Doktorları teşhis koyamayacak kadar salak değildir herhalde değil mi, bu çocuk olimpiyat öncesi çatır çatır antrenman yapıyordu, bayrağı falan törenlerle aldı, sonra birden çekildi hepimizi eşekten düşmüşe çevirdi. US Open için hazır olmaktan bahsetti. Toronto'dan çekildi, Cincy'de oynamaya çalışıcam dedi, sonra ondan da çekildi US Open için. Sonra ansızın US Open'dan da çekildi. Davis Cup için tarih verdi, ondan da vazgeçti, WTF olabilir dedi, o da olmadı. Herkes gözünü yeni sezona dikti. Nadal da umutları yeşertti, tamam dedik kesin dönüyor. Abu Dhabi oncesi Rafa yine sızlanmaya başladı, bu sefer grip hikayesi ortaya çıkmadan önce dedim ki Rafa Aussie'ye katılmıycak, bize altyapısını yapmaya basladi. Öyle de oldu zaten.

Söyle Toni, bu çocuk neden oynamıyor ???
Ya da söyleyin sevgili yazarlarımız yaşananlar çok mu normal yoksa ben mi paranoyaklaştım :)) Ciddi bi durum olmasindab tirsiyorum artik :((

Russell dedi ki...

Vallahi bir forumda okuduğuma göre Nadal, Moya ile antrenman yapmış aralık ayında ve Moya yakın çevresine Nadal'ın hiç ama hiç iyi hareket edemediğini, bildiğimiz Nadal'dan çok uzak olduğunu söylemiş. Bence oyunu çok gerilemiş olabilir ve kendine güveni de bu nedenden kaybolmuş olabilir. Böyle de bir ihtimal söz konusu. O yüzden alışık olmadığı ve sevmediği sert zemin yerine şubatta toprakta kazanarak başlamak ve güven kazanmak istiyor olma ihtimali var. Benim aklıma bu geliyor.