19 Temmuz 2012 Perşembe

Nadal Olimpiyatlarda Yok

Nadal bugün resmi olarak olimpiyatlardan çekildiğini açıkladı.

14 Temmuz'daki hayır amaçlı Alma Nadal etkinliğini fiziksel durumu nedeni ile iptal ettiğinde sağlık durumunun iyi olmadığını öğrenmiştik. Doktoru, 15 gün eline raket almamasını söylemişti. 15 günlük süre bugün doldu ve anlaşılan tendonlarında yeterli iyileşme olmadı ki Nadal olimpiyatlardan çekildi. Katılsaydı, İspanya bayrağını da o taşıyacaktı.

Nadal yerine takıma çiftler oyuncusu Marc Lopez dahil oldu. Marc, Roland Garros'un hemen öncesinde babasını kaybettiğinden turnuvaya katılamamış ve on an için olimpiyat şansını da yitirmişti. Kaderin oyunu işte...

Ekleme: Nadal'a doktoru en az bir 15 gün daha dinlenme vermiş. Hazır işi gücü de yokken yatsın bari...

9 yorum:

kirpi dedi ki...

Bu arada Marc Lopez de asıl çıkışına Nadal ile oynamaya başlayıp 1-2 kupa kazandıktan sonra başladı, öyle kendine güveni geldi. Tam kaderin cilvesi oldu durum.

Adsız dedi ki...

Berbat haberi 1 saat once ogrendim, hala şoku atlatamadim, madalyayi falan gectim Nadal o bayragi tasimayi cok istiyordu ya lanet olsun, acayip uzuldum :((((((((

kirpi dedi ki...

Bayrağı taşıyıp, sonra ilk tur maçında sakatlanıp çekilip, sonra "Zaten Lopez kazanamazdı, şansımı deneyeyim dedim" demesinden iyidir. Bunu yapanları da görüyoruz.

Adsız dedi ki...

bu dediğinizi kim yaptı? cahilliğime verin :/ öyle çok ilgili değilim ama merak ettim.

kirpi dedi ki...

Djokovic. Geçen sene Davis Cup yarı finali eşleşmesinde Del Potro'ya sanırım ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette sakatlanıp maçı bıraktı, basın toplantısında da "Zaten Viktor'un (Troicki) kazanma ihtimali yoktu, ondan çıktım" dedi. O maç kaybedilince de eşleşme bitti tabi.

Adsız dedi ki...

Cevap için teşekkürler ve böyle bir şeyi yapanın Djokovic olması beni hiç şaşırtmadı sempatik görünmek için kasan mızmızcı bahaneci birinin teki benim gözümde kendisi :)

Unknown dedi ki...

Ah nadal ah! Bu kardeşimiz savunma oyununu bir bıraksaydı şimdi hardcourtlarında kralı olurdu. Dinlemiyor inatçı. Alışkanlık ve oyun stili deniliyor. Açık söyleyeyim her 2 yılda bir sakatlanan nadal 2014'ten itibaren bu oyun stili ile ilk 4'e bile giremez. Oyununu çeşitlendirmesi lazımki en azından 30 yaşına kadar zirve mücadelesi yapabilsin. Djokerde son 2 yıldır nadal tarzı oynuyor. Onun oyununu çözen djokeri daha rahat biçer geçer. Nadalın solak oyunu herşeye rağmen müthiş avantaj ama djoker biraz daha nadal tarzı oynarsa gelecek yıl dibe vurur. Ey ahali sıkı durun. Gelecek yıl avustralya açık yada wimbledeon'da sürpriz şampiyon çıkabilir. Evet gelecek yıl rekabet bir kademe yükselecek. Fedex biraz yaşlanacak biraz daha kırılgan olacak. Djoker'in oyunu çözülecek. Nadal'in formu 2010 yada 2008'i biraz aratacak ve alttan gelen adamlar örnekse raonic, isner, goffin, gasguet biraz daha çıkış yapacak tenis.e renk gelecek. Böyle bitmez Nadal daha sıkı dön tenise renk gelsin. sevgili nadala büyük geçmiş olsun. Yalnız oyun tarzında major bir rötuş gerekiyor. Bize tenis'i sevdiren ve ara ara fedi yendiği için tabir-i sui gıcık olduğumuz müthiş yürekli nadal seni seviyoruz.

Adsız dedi ki...

"I'm tired of people telling me I can't go on playing like this. In the end this is what makes me win, lose, everything" Nadal

Çevirmeye gerek yok :)

kirpi dedi ki...

Uğraşmasınlar çocuğumla :)

O değil de hep "kariyeri kısa sürecek" deniyor... Adam 8 sezondur en az bir grand slam kazanıyor ki bunu ondan başka yapabilen tek kişi Federer. 9 sezona çıkartabilirse bu alanda tek olacak.

Kısa kariyer derken?????