8 Şubat 2012 Çarşamba

Fransız Tipi Hazımsızlık

Son günlerde Fransız televizyonlarında dönen videolar malum, troll beslemiş olmamak için buraya aktarmıyorum, merak edenlere yorumlarda link verebilirim.

Videoların ana fikri "İspanyol sporcuların başarısı tesadüf değildir". Videonun iması "İspanyollar doping yapıyor". Videonun altındaki motivasyon ise "Fransızız ve senelerce itiştiğimiz komşularımız almış yürümüşken bizim hala nal topluyor olmamızı ve kültürümüze aşık olmamıza rağmen sporda başka kültürlerden medet ummamızı haz-me-de-mi-yo-ruz".

Varsayalım ki İspanyol sporcuların başarısının tesadüf olamayacağı savı doğru olsun. Yani 46 milyonluk İspanya hem futbolda, hem basketbolda hem de tenis, bisiklet benzeri bireysel sporlarda tesadüfen başarılı olamaz. E peki o zaman 7 milyonluk Sırbistan'ın (ki spora yatırım yapabilme konusunda imkan anlamında İspanya'dan kat be kat geridelerdir) basketbol, voleybol, hentbol, su topu, tenis gibi sporlarda başarılı olmasından da şüphelenmemiz gerekmez mi? Yani sevgili Fransız TV'leri neden olayı sadece İspanya ekseninde bırakırlar?

Sırbistan ve İspanya'yı Fransa'dan ayıran şey mentalite. Ona buna çamur atmayı bırakıp kendini geliştirmeye odaklananlar genelde başarılı olurlar. Fransa için söylenebilecek de bu olur ancak. Sonuçta bu iki ülkenin insanlarının desteksiz atmaktan daha önemli işleri var.

Ekleme: Dedim ve Gasol tivitledi;


Pau Gasol
We, the Spanish sportsmen, don´t win by chance.. it's true. Write down the keys of our succes: talent, effort, perseverance and humility
Retweeted by


Ben de aynısını dedim Pau, için rahat olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

İnsan şu videoyu hazırlarken utanır. Doping yüzünden tenisten uzak kalmak durumunda kalan isimlerden birisi FRANSIZ Gasquet. O dönem kendisine destek veren ise Rafael Nadal. Bu tarz salak videoları o zaman da görmek isterdik. Uslubum için kusura bakmayın ama ikiyüzlülükleri sinirimi bozdu.

kirpi dedi ki...

Gaquet olayı benim aklıma gelmemişti, çok güzel tespit, teşekkürler. Gerçi ben onun doping yaptığını düşünmemiştim ama tam şu anda çıkıp destek olması gerekir..

Adsız dedi ki...

Noah olayındaki tavrını hatırlamıyorum gerçi ama destek olması gerekir diye düşünüyorum.
Umuyorum ki elinde kanıt olmadan insanlara çamur atmakta sakınca görmeyen bu kanal da en ağır para cezasını alacaktır.

kirpi dedi ki...

Toni Nadal "sallamıyoruz, dava açmayacağız" demiş. "Don't feed the troll" mantığı bir yerde.

Dün o kadar tepki aldıktan sonra bugün yine video yayınlanıyorsa bununa dı trollüktür başka bir şey değil.

Adsız dedi ki...

İspanya Tenis Federasyonu dava açacak diye okudum ben. Logoları kullanılmış videoda, ayrıca sporcularına böyle yakıştırmalar yapılmasına izin vermeyeceklerini söylediler. Toni'nin tepkisi tamamiyle Roland Garros nedenli bence zaten Rafa'ya her an çirkefleşebilecek bi taraftar kitlesi var hali hazırda, kaşımanın alemi yok demiş olabilirler.

kirpi dedi ki...

Evet tenis fedrasyonu açıyor. Ama bir sürü federasyonun logosu ver, hepsi açmalı bence.

Bir de videolar komik bile değil. Tek amacı rahatsızlık vermek yani.