19 Temmuz 2011 Salı

Bastad: Soderling Şampiyon

Geçen hafta 4 turnuvayla geçildi 2 WTA, 2 ATP olmak üzere. En ilgi çekici olanı Bastad'daki turnuvaydı.

10 gün önce Davis Kupası'ndan sakatlığı sebebiyle çekilen Soderling, burada oynadı. Hem de ne oynamak. Rahatlıkla bu seneki en iyi performansını gösterdiğini söyleyebilirim. Junqueira'ya 1 oyun, Berdych'e 1 oyun ve finalde Ferrer'e sadece 4 oyun bıraktı. Özellikle finalde Ferrer'e karşı oynadığı oyun bu sene herhangi bir oyuncudan gördüğüm en iyi etkileyici tenis olabilir. (Djokovic'i bile dahil edebilirim) Ferrer klasik oyununu oynadı. Üstelik maç günü saatlerce yağmur yağdı ve yavaş olan kort iyice yavaşlamıştı ama buna rağmen Soderling sağlı sollu çok güçlü vuruşlar yaptı ve süper servisler kullandı. Bu formunu sert kortlara taşırsa ilk 4 ile kapışabilir.

Stuttgart'taki turnuvayı sakatlıktan dönen Ferrero kazandı. İlk turda çoğu seribaşı elenince yolu açıldı. Finalde bu sezonun parlayan isimlerinden Andujar'ı rahat geçti. Kazandığı Mercedes'i ise babasına hediye etti.

WTA'de Bad Gastein ve Palermo'da düşük profilli 2 turnuva vardı. İspanyollar bu ufak çaplı toprak turnuvalarını domine etti. Bad Gastein'de Maria Jose Martinez Sanchez, Palermo'da Anabel Medina Garrigues kazanan isimler oldular.

Hiç yorum yok: