25 Ocak 2013 Cuma

Video: Ceza Almamanın 20 Küsür Yolu



Videodakilerden galiba bir tek Serena ceza aldı raket meselesinden. İşin sırrı raketi atarken kırmamayı becermek.

İstanbul'da Azarenka'nın sertçe attığı raket kırılmazken Serena'nın nerdeyse sadece yere bıraktığı raket kırılmış ve uyarıyı yine Serena yemişti.

Benim görüşüm; bir işi yapıyorsan tam yapacaksın. Yürü be Serena! :)

Video: Asabiyim, Gelmeyin Üstüme


Üstüne tişört atılan kamera "Eee, ne oldu şimdi?? Göremiyorum ben??" diyen insan gibi birşey olmuş. 
Acaip sevimli, alıp eve besleyesim geldi...

Azarenka ve "Tıbbi" Sorunlar

Azarenka'ya neden Stephens maçta kalmak için servis kırdıktan sonra tıbbi mola aldığını sormuşlar.. Şöyle bir cevap vermiş;

"Hayatımda ilk defa bir maçı kapatırken boğuldum (choke)... sinirlerim bozuldu, nefes alamaz gibi oldum, göğsüm sıkıştı..."

Bacım, senin bu anlattıklarına biz halk arasında "heyecan" diyoruz. Nasıl olmuş da senin bu yaşına kadar başına gelmemeiş hayret vallahi. Ama bunun için de tıbbi mola alınacaksa Andy Murray'in maçlarını hastaneden oynaması gerekir.

Azarenka maçtan hemen sonraki konuşmasında saçmaladıktan sonra basın toplantısında fiziksel bir sorundan bahsetmiş, ama yiyen olmamış pek...

24 Ocak 2013 Perşembe

23 Ocak 2013 Çarşamba

AO: Yarı Finallere Doğru

Yarı finaller, kadınlarda Stephens-Azarenka ve Li-Sharapova, erkeklerde ise Ferrer-Djokovic ile Murray-(muhtemelen) Federer şeklinde gelişecek.

En büyük sürpriz Serena'nın elenmesi oldu tabi. Ancak dün çiftler maçını kaybettiğinden beri kendisinden iyi sinyaller gelmiyormuş. Galiba çiftler maçı öncesi antrenmanda kendisini sırtından sakatlamış. Zaten bugünkü servislerine de yansımış bir durum. İlk turda da bileğini burkup şişirmişti hatırlarsanız. Aslında bu noktaya kadar gelişini hem servislerine hem de rakiplerinin kifayetsizliğine borçluydu biraz; bileğini burktuğu maçta hareketinin kısıtlandığı anlarda dahi rakibi kendisinden oyun alamamıştı. Hem servislerinin etkisinin azalması, hem de Stephens'in boş bir oyuncu olmamasının etkisiyle, son sette break farkıyla 4-3 önde olduğu maçı üç sette kaybederek elendi Serena. Stephens daha bundan bir kaç hafta önce Serena ile yaptığı maçın ortasında Serena'nın oyununa nasıl çare bulamadığını konuşurken, bugün yarı finalde buldu kendisini. Azarenka için de zor bir rakip olacağını düşünüyorum.

Li'nin Radwanska'yı yenmesi ise sürpriz değil. Li oldum olası Avustralya'yı seven bir isim zaten. Fakat Sharapova'ya yakın geçen 2 sette yenileceğini tahmin ediyorum.

Djokovic yorgun falan görünmediği maçta Berdych'i eleyerek, tam 3 kez maç için servis atmayı beceremeyen Almagro'yu eleyen Ferrer ile oynayacak. Maçı izlemeye niyetliydim ancak yine beceremedim. Oldukça kötüymüş ama, yataktan kalmaya değmezmiş zaten. Ferrer aslında çok iyi oynamıyor ama dün özellikle 3. setin sonlarına doğru açılmış oyunu. İlelebet kötü oynayacak bir isim olmadığından artık yarı finalde açılıp kendisini bulmasını diliyorum. Bana göre onun sorunu fiziksel yorgunluktan ziyade zihinsel yorgunluk. Bir kaç maçtır kafası dağınık gibi duruyordu, yeter bu kadar beyin tatili. Yarı finalde geri dönsün lütfen.

Murray ise bugün iyi bir performans göstermiş Chardy karşısında. Yani izleyenler öyle diyor. Potansiyel Federer eşleşmesinden çekişme bekliyorum ben. Ama kazananı, hatta turnuvanın kazananını bile şu an tahmin etmek güç. Djokovic-Federer-Murray eşit şansa sahip gibi. Federer'in turnuvaların bir noktasından sonra kopması gibi bir risk var; Djokovic ise yorulabilir. Murray ise zaten Murray.

Bir de bu turnuvada C.Rochus'a amma malzeme çıktı. 5 saatlik maç yapıp 2 gün sonra yorgun görünmeyenler, ardarda turnuva kazanırken "birden" sakatlananlar falan... Bakalım yine çıkıp saçmalayacak mı?

20 Ocak 2013 Pazar

AO: İlk Hafta Sonrası

Kadınlardan başlayalım. Serena, Sharapova, Radwanska ve Li yollarına rahatça devam ediyorlar. Radwanska-Li eşleşmesi potansiyel vadediyor. Tablonun o tarafındaki diğer eşleşme de Sharapova-Makarova şeklinde oldu. Buradan Sharapova gelir gibi görünüyor şu an itibarı ile. Ama açıkçası Radwanska tarafında beklediğimden eğleceli bir çeyrek final olacak gibi görünüyor. 4. turlar tamamlanmadığından diğer tarafınçeyrek final eşleşmeleri belli olmadı. Azareka Hampton maçında sarsıldı biraz. Ancak Vesnina'yı eler. Kuznetsova da bence Wozniacki'den biraz daha şanslı çeyrek final için; sakatlıktan iyi dönmüş görünüyor. Diğer tarafta da Stephens ve Serena eşleşmesi çıkacak gibi.

Erkeklerde Del Potro sürprizi yaşandı. Bunun haricinde önemli eksik yok; Murray'in zor görünen çeyreği iyice açılırken, Djokovic beklemediğimiz kadar zorlandı bugün Wawrinka karşısında. 5 saate dayanan maçlar gördük son iki günde. Bunlardan Simon-Monfils maçı kötüydü ve galibi olan Simon'un hiç şansı yok bence. Djokovic'in şansı ise tabi ki devam ediyor ama finale gitse bile epeyce yıpranmış olacaktır. Anderson bugün potansiyelini iyi kullanıp fazla basit hata yapmasa Berdych de yorulmuş olabilirdi; ancak şu anki durum Berdych-Djokovic eşleşmesini daha ilginç yaptı. Almagro da oldukça iyi göründü bugün; tablonun by tarafındaki çeyrek eşleşmelerinin ikisi de izlenesi oldu. Tablonun diğer tarafındaki dördüncü tur maçlarından Raonic-Federer maçı tie-breakler için izlenebilir. Murray-Simon maçına bakmayın bile bence; gerilim için de diğer iki eşleşme olan Seppi-Chardy ve Tsonga-Gasquet maçlarına bakılabilir. Özellikle Fransızı Fransıza kırdıracak olan diğer maçta da bir 5. set çıkabilir.